Vispa samman crème fraiche, grädde, ägg, riven ädelost, riven vitlök, salt, peppar och persilja. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar 3 msk finhackad persilja. 2 dl crème fraiche 2 dl vispgrädde 4 ägg 140 g ädelost, t ex gräddädel 2 vitlöksklyftor salt och svartpeppar
Lägg kycklingkött, smörstekta champinjoner och riven babyspenat i en smord ugnsäker form. Idag bjuder jag er på en vardagsrätt, kycklinggratäng med champinjoner, spenat, tomater och fetaost
Blanda i ägget, smöret och osten. Lägg den i en kastrull, häll på kokande vatten så att det täcker, salta och koka under lock 15 minuter, tills potatisen är helt mjuk. 1 st ägg
Jag inser att jag inte har någon som helst koll på hur man komponerar en välbalanserad meny och bjöd på tomatsoppa till förrätt, kycklinggratäng till varmrätt och denna blåbärstårta till dessert
Det blev en kycklinggratäng med räkor och en kryddig gratängsås. Att steka en köttbit eller fisk, lite grönsaker, ett ägg och en god sås till, går ofta på mindre än tio minuter
Kycklinggratäng med godaste beakrämen (Jennys matblogg). Har både mycket att göra här hemma, som lägga in ren tvätt som samlas på hög då jag jobbar natt och det inte riktigt prioriteras (Mattias kan inte direkt göra det när jag sover heller då klädkammaren och allt ligger bredvid sovrummet), räkningarna, planera matlista, rensa barnens garderober inför kommande bytardag osv osv