Kycklingfilé cornflakes recept

Krispiga kycklingbitar med currydip

Krispiga kycklingbitar med currydip

Skär kycklingfiléerna i bitar. Kycklingbitarna paneras i cornflakes och de var riktigt lätta att göra. Och i en tredje tallrik så krossar du cornflakesen
Cornflakespanerad kyckling

Cornflakespanerad kyckling

Vi tog hela innerfiléer, men du kan även skära kycklingfilé i mindre bitar. Mixa tills cornflakesen har blivit mindre bitar men absolut inte

Cornflakespanerad kyckling med currysås

Cornflakes, vanlig ljus cornflakes. Krossa cornflakes med händerna och lägg i en separat tallrik. Doppa först filén i kryddmjölet, sen i äggen och slutligen i cornflakes
Våra chicky-bits

Våra chicky-bits

Skär varje kycklingfilé i åtta bitar. Smula sönder cornflakesen i en djup tallrik (brukar ungarna gilla att göra)
Cornflakespanerad kyckling

Cornflakespanerad kyckling

Dela den tinade kycklingfilén i valfritt stora bitar, ex-vis en gång på längden. För att få till den här krispiga kycklingen blandar jag Grevéost med cornflakes, italiensk salladskrydda, dragon, vitlök, salt, peppar och smält smör
Quinoapanerad kyckling- krispigt och nyttigt

Quinoapanerad kyckling- krispigt och nyttigt

Jag har modifierat mitt omtyckta recept med cornflakes panering som du hittar HÄR. 4-5 kycklingfiléer. Dela varje kycklingfilé i 2-3 delar, beroende på hur tjock filé du har. 4-5 kycklingfiléer 2 dl quinoa (röd eller vit)
Kycklingnuggets

Kycklingnuggets

6 port1 kg kycklingfilé1 liter kallt vatten½ dl salt2 msk sockerPanering. 2 dl krossad cornflakes1 ½ dl vetemjöl½ dl potatiskmjöl½ dl ströbröd3 ägg1 dl vatten1 tsk saltpepparDela kycklingen i ca 2*2 cm och dela eventuellt den på tjockleken också, ca ½-1 cm. 1 kg kycklingfilé

Krispig kycklingfilé

Smula cornflakes med handen. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem i en smord form. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter. 4 st kycklingfilé(er). 5 dl cornflakes

VECKOMATSEDEL -Viktväktarrecept

Krossa cornflakes till finare bitar. Krispig cornflakeskyckling, 4 portioner 13 PP. 500 gr kycklingfilé. 4 dl cornflakes. Krispig cornflakeskyckling, 4 portioner 13 PP. 500 gr kycklingfilé. 4 dl cornflakes
KRISPIGA KYCKLINGBITAR MED CURRYDIP Nadjas kitchen

KRISPIGA KYCKLINGBITAR MED CURRYDIP Nadjas kitchen

Skär kycklingfiléerna i bitar. Och i en tredje tallrik så krossar du cornflakes. Panera kycklingen för i mjölblandningen, sedan i äggblandningen och till sist i de krossade cornflakes
Coconut chicken.

Coconut chicken.

Blanda panko ströbröd, riven kokos, lite krossade cornflakes och en nypa salt i en skål. Dippa kycklingfilén i äggvitan och sedan i kokosblandningen, lägg på en plåt med bakplåtspapper, spraya på lite olivolja och sätt sedan in i ugnen på 190°c i 30 min
KRISPIGA KYCKLINGBITAR MED CURRYDIP

KRISPIGA KYCKLINGBITAR MED CURRYDIP

Skär kycklingfiléerna i bitar. Och i en tredje tallrik så krossar du cornflakes. Panera kycklingen för i mjölblandningen, sedan i äggblandningen och till sist i de krossade cornflakes