Kvarg rom recept

Vegetarisk förrätt med avokado

Vegetarisk förrätt med avokado

Vill man så kan man i röran blanda i ex finhackad gurka, vegetarisk rom (jodå, det finns sådan gjord på tång
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering
Skaldjurstårta

Skaldjurstårta

Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Dekorera tårtan med rom, dill, hackad rödlök och skaldjur
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Blanda detta med crème fraîche och kvarg. Ta ut och toppa med rom, mer dill och skuren rödlök. 12 dl kvarg. 1100 g löjrom eller sikrom. 1Fyllning3 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraiche 2 dl kvarg 2 ägg, hårdkokta och skalade 175 g matjessill, i mindre bitar 100 g kokt potatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl dill, finskuren salt. 1Garnering1 rödlök, i ringar 1 knippe dill 100 g löjrom eller sikromSmält smöret och mixa tillsammans med kavring till ett brödsmul
Saffransbullar

Saffransbullar

Därefter hällde jag på några droppar rom, bara så att det blötte ner det hela. Jag körde rom men det går bra med vilken spritsort som helst, helst ngn som inte är smaksatt
Kvargknyten

Kvargknyten

Lägg russinen i en liten bunke och häll på rom. Arbeta ihop alltsammans med kvarg. Pressa kvargen till fyllningen genom en sil
SAFFRANSBRYTBRÖD

SAFFRANSBRYTBRÖD

Ca 2 msk mörk rom. 250 g kesella eller Kvarg 10 %. Mortla saffranet, slå på rom & låt dra i ca 30 minuter eller längre. Värm mjölk, vispgrädde & saffran (rom) till cirka 37 grader. Ca 2 msk mörk rom. 250 g kesella eller Kvarg 10 %
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering
Smörgåstårta med extra allt

Smörgåstårta med extra allt

Rensa böcklingarna och mosa med en gaffel, blanda ner kvarg, klippt krasse riven pepparrot och lite svartpeppar
Mjölk- och äggfria Lussebullar

Mjölk- och äggfria Lussebullar

Och på så sett behöver du inte heller använda kvarg eller ägg för att få saftiga bullar. Rom drar fram både smak och färg från saffranet
Kaffe- och chokladpaj

Kaffe- och chokladpaj

Rör ihop mjöl, kvarg, salt och vatten till en deg med degkrok. Värm upp sirapen i en kastrull och rör ut kaffet med rommen (eller vatten)
Lussebullar (utan kesella)

Lussebullar (utan kesella)

Kvarg - Ger något svagare smak av saffran. Saffran - Rörs ut i sprit (rom eller vodka) för att få mer saffransmak och vackrare gul färg
Snabba middagar/Luncher

Snabba middagar/Luncher

Stek på medelhög värme och servera med kvarg och hallon. Rör ihop en kallsås på turkisk yoghurt, citron, salt, dill och rom
Räkmacka med romfärskost

Räkmacka med romfärskost

Blanda kvarg, rom och gräslök. 125 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1 msk löjrom. Skala och klyfta äggen. Bred röran på bröden