Blanda detta med crème fraîche och kvarg. Ta ut och toppa med rom, mer dill och skuren rödlök. 12 dl kvarg. 1100 g löjrom eller sikrom. 1Fyllning3 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraiche 2 dl kvarg 2 ägg, hårdkokta och skalade 175 g matjessill, i mindre bitar 100 g kokt potatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl dill, finskuren salt. 1Garnering1 rödlök, i ringar 1 knippe dill 100 g löjrom eller sikromSmält smöret och mixa tillsammans med kavring till ett brödsmul
Blanda ihop ägg, äggvitor, kvarg och vatten och blanda sedan i resten av ingredienserna. Toppa med det du vill ha på, exempelvis räkor, mer lax och rom samt grönsaker
Därefter hällde jag på några droppar rom, bara så att det blötte ner det hela. Jag körde rom men det går bra med vilken spritsort som helst, helst ngn som inte är smaksatt
Ca 2 msk mörk rom. 250 g kesella eller Kvarg 10 %. Mortla saffranet, slå på rom & låt dra i ca 30 minuter eller längre. Värm mjölk, vispgrädde & saffran (rom) till cirka 37 grader. Ca 2 msk mörk rom. 250 g kesella eller Kvarg 10 %