Kvarg gräslök recept

Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering
Skaldjurstårta

Skaldjurstårta

Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, dill och gräslök. 1250 g naturell kvarg 1%. 10,5 dl gräslök, hackad. 1Fyllning300 g räkor, skalade (1 kg med skal) 2 dl kräftstjärtar 200 g färskost 11% 250 g naturell kvarg 1% 3 msk pepparrot, färskriven 0,5 knippe dill, hackad 0,5 dl gräslök, hackad 0,5 tsk salt 1 krm peppar
Silltårta

Silltårta

Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Blanda detta med crème fraîche och kvarg. 12 dl kvarg. 10,5 dl gräslök, finskuren. 1Fyllning3 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraiche 2 dl kvarg 2 ägg, hårdkokta och skalade 175 g matjessill, i mindre bitar 100 g kokt potatis 0,5 dl gräslök, finskuren 0,5 dl dill, finskuren salt
Laxröra med lök och pepparrot

Laxröra med lök och pepparrot

Tillsätt rödlök, kvarg, crème fraiche, gräslök och dill och blanda till en slät röra. Lägg över i en skål och garnera med hackad gräslök
Krämig potatissallad

Krämig potatissallad

Blanda samman majonnäs, kvarg, filmjölk och senap. Rör ner potatistärningar och gräslök. 2 dl naturell kvarg. 4 msk gräslök. 2 dl naturell kvarg. 4 msk gräslök
Recept

Recept

3 msk finskuren gräslök. ½ dl kvarg, 1 %. 1½ dl kvarg, 1 %. Ingredienser 400 g kantskuret formbröd Fyllning
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda sillen och löken med kvarg och crème fraiche. Skär gräslöken fint och strö den över ytan. Dekorera gärna med gräslöksblommor
Matjessilltårta

Matjessilltårta

250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1 dl hackad färsk gräslök. 3 gelatinblad 200 g matjessillfiléer 1 rödlök 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 3 dl Arla® gräddfil ½ tsk svartpeppar 2 msk sillspad 1 dl hackad färsk gräslök
Kavring med vilttopping

Kavring med vilttopping

Hacka köttet och blanda med kvarg, senap, gräslök, salt och peppar. Garnera med löjrom, gräslök och nymalen svartpeppar
Skagenröra med chili

Skagenröra med chili

Blanda ihop kvarg, minifraiche, senap, gräslök, dill, salt och sambal oelek. 250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 2 msk hackad färsk gräslök
Silltårta

Silltårta

8 bitar Botten 200 g kavring 75 g smör Fyllning 1 burk matjessill (à 200 g) 3 gelatinblad 1 rödlök 1 burk kvarg 10% (à 250 g) 3 dl gräddfil 1 msk sillspad 1 dl finskuren gräslök svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Nyttig och god potatissallad

Nyttig och god potatissallad

Det går även bra att liva upp potatissalladen med annat om man önskar det, tex gräslök. 50 gr kesella 1% eller kvarg
Laxtårta med löjrom

Laxtårta med löjrom

Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering
Havets tartar med löjrom

Havets tartar med löjrom

Blanda kvarg, gräslök, dill och senap. Toppa med löjrom och gräslök. 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg. 1 msk finhackad färsk gräslök
Romröra

Romröra

250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1⁄2 dl hackad färsk gräslök. Blanda ihop ingredienserna. 1⁄2 dl stenbitsrom

Avokado och örtdressing

Låt stå kallt innan servering 1 tsk torkad gräslök. 100 gram kvarg. Mixa avokado, örter, vitlök, rödlök och tomater med en stavmixer, blender eller matberedare till en slät massa och tillsätt önskad mängd chili och salt
Fläskfilé röra med lyxpasta

Fläskfilé röra med lyxpasta

Rör ut kvargen och grädden i en skål, häll sedan ner det i stekpannan. Hacka gräslöken. Riv ner citronskalet och häll i gräslöken