Vispa ner äggen ett i taget och rör sedan ner mald mandel och mjölet blandat med bakpulver. Blanda ner muscovadosocker, rivet apelsinskal och mandelspån
Du kan förstås göra kakan även med andra bär, t ex krusbär, hallon eller vinbär. 3 dl mandelmjöl1 dl rismjöl½ - 3/4 dl kokosblomssocker1 msk vaniljsocker1 tsk bakpulver2 finrivna bittermandlar3 ägg50 g smält smör/margarin3/4 liter urkärnade körsbärTill servering. 3 dl mandelmjöl
Om du inte tål mandel kan du byta till kokos, både i smeten och i toscatäcket. I söndags var sista dagen i fruntimmersveckan, och jag hade tänkt gratta alla Kristinor - inklusive mig själv - med en krusbärstosca
Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär
Strö över mandel. Mandelspån. 1 ½ l krusbär. Ugn 200°. Blanda bär med socker och lägg i en form. Tärna smöret och rör det med socker, bakpulver och mjöl
Vispa ner äggen ett i taget och rör sedan ner mald mandel och mjölet blandat med bakpulver. Blanda ner muscovadosocker, rivet apelsinskal och mandelspån
/ 1 dl blandade grova gryn (korn, råg, havre, dinkel) / 3-4 dl blandade nötter och frön (t ex solrosfrön, valnötter, mandlar, hampafrön, cashew- och paranötter) / zest från 1 ekoapelsin / 2 msk gröna russin / 4 urkärnade dadlar / 1 nypa salt / 2 dl krusbär / 2 dl vinbär / 2 msk honung / smör /Mixa alla nötter, frön och gryn (det finns en särskild påse som heter grynblandning att köpa, den är riktigt bra tycker jag och innehåller 4 sädesslag. / 2 dl krusbär
Här kan man välja om man vill ha lite mer exotisk frukt och välja vårt husvin eller gå tillbaka till rötterna och välja ett fantastiskt franskt från Bordeaux med lite mer krusbär, nässlor och grapefrukt
Elmers krusbärsmojito -ett grönt te med smak av krusbär, lime och mynta. Elmers saffranspannkaka- ett svart te med smak av saffran, grädde, honung, mandel och björnbär