Kronärtskocka recept

Kronärtskockor med vispat citronsmör

Kronärtskockor med vispat citronsmör

Nu är kronärtskockorna som allra bäst. Koka skockorna och servera med citronsmör och ett gott bröd. Det smör som blir över kan du förvara i frysen och använda senare, kanske till fisk eller kött som grillats
Kronärtskocka

Kronärtskocka

Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Kronärtskocka i ugn med avokado

Kronärtskocka i ugn med avokado

Sätt ugnen på 200 grader. Dela kronärtskockorna och lägg dem på en plåt. Strila över oljan, salta och peppra
Kronärtskocka och mozzarella med kanderad citron

Kronärtskocka och mozzarella med kanderad citron

Foto. Anders Hansson. Jag har några favoriter vad gäller kokboksförfattare. En är Jamie Oliver som du säkert märkt, en annan Anna Bergenström - och så har vi Yotam Ottolenghi
Kronärtskockor med örtsmör

Kronärtskockor med örtsmör

4 kronärtskockor salt 0,5 citron. Örtsmör. 100 g smör 0,5 citron, rivet skal 1 tsk dragon 1 msk persilja, hackad
Koka kronärtskocka

Koka kronärtskocka

Koka kronärtskocka (2 st blir tillbehör till 4 personer). Ett väldigt gott tillbehör till maten. Eller som en liten förrätt
Kronärtskockor med citronsmör

Kronärtskockor med citronsmör

4 st kronärtskocka. Örtsmör. Blanda smör, olja citronskal, örter, salt och peppar. Kronärtskockor. Skär av den översta tredjedelen på skockan
Marinerade kronärtskockor

Marinerade kronärtskockor

Ingredienser Portioner. 10 2 burkar kronärtskocksbottnar (à 400 g) 2 vitlöksklyftor 1 1/2 dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad basilika Lägg till i inköpslistan
KRONÄRTSKOCKA MED CITRONSMÖR

KRONÄRTSKOCKA MED CITRONSMÖR

Nu är det säsong för kronärtskocka, så köp hem några vackra, taggiga klot, koka en knapp timme och avnjut med citronsmör

Färskostgratinerad kronärtskocka

Ansa kronärtskockorna och skär bort de yttersta hårda bladen tills bara bottnen återstår. Koka kockerna, ca 15 min, i lättsaltat vatten, tills de är mjuka