Vi valde att ha fläskfilé i vår kreol men det går att använda kyckling istället om man föredrar det, sen la vi till lite sambal och vitlök för extra stuns i smaken och crème fraiche för extra krämighet
Hetta upp en gjutjärnsgryta (elelr annan) med smör ochh stek filéen tills den får färg tillsätt korven och stek ytterligare några minuter tillsätt paprikan mejram salt och peppar och strö över mjölet och rör om så att det fördelas
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Skär korv, lök, paprika och champinjoner i mindre bitar. 600 g fläskfilé. 11 röd paprika. 1600 g fläskfilé smör att steka i salt vitpeppar 2 chorizokorvar 1 gul lök 1 röd paprika 10 champinjoner 2 dl crème fraiche 2,5 dl vispgrädde 1 dl vatten 2 msk koncentrerad köttfond 1 tsk kinesisk soja ev majsstärkelse 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 dl svarta oliver 1 dl syltlök färsk oregano att garnera med. 1Till servering4 port kokt risSkär fläskfilén i små bitar
Skär korven i skivor och lägg ner det i en gryta tillsammans med fläskfilén. Skär paprikan i bitar och hacka gurkan och lägg ner dem och oliverna i grytan
Kreolsk gryta. Kreolsk gryta, 6 pers. 1 kg fläskfilé (eller kotlett)3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)200 g syltlök + 1 dl av spadet200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)1 strimlad röd paprika1 dl cornichons, delade på hälften5 dl grädde1 msk vetemjöl. 1 strimlad röd paprika
Det här är en fantastiskt god gryta, med fläskfilé, stark kabanosskorv och cornichongerINGREDIENSER4 personer1 fläskfilé, ca 700 g2-3 kabanosskorvar1 gul lök1 röd paprika1 grön paprikarapsolja till stekning2 msk kalvfond + 2 dl vatten2 dl grädde salt och. 1 fläskfilé, ca 700 g2-3 kabanosskorvar
Och jag kryddade fläskfilén men en Cape Herb Rub Louisiana Cajun från Kryddlandet. havssalt, koriander, paprika gul senapsfrö, chili, lök, kummin, torkad vitlök, oregano, timjan, svartpeppar, riktigt god och passade som handen i handsken