½ tsk sambal oelek. Låt kräftstjärtarna rinna av och rör ner dem i kastrullen. tillsätt sambal oelek. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 1 burk kräftstjärtar á 170 g. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner
Späd med grädde och tillsätt fond och sambal, börja med lite och öka ev sen. Pasta med heta kräftstjärtar 2 port1 pkt färsk bandpasta1 burk kräftstjärtar i lag1 röd paprika1 liten gul lök1 vitlöksklyfta1 msk vetemjöl1 msk kycklingfond2½ dl matlagningsgrädde1 tsk sambal oelek (minska om du inte gillar så starkt)chiliexplosionkrydda salt, pepparKoka pastan. Pasta med heta kräftstjärtar 2 port
Låt spenaten mjukna något och rör sedan ner den smaksatta tomatsåsen och sambal oelek. Blanda ner pastan i tomatsåsen och avsluta med att tillsätta kräftstjärtarna
Tillsätt Sambal Oelek, salt och yoghurt och mixa ihop allt en kort stund. Häll upp soppan i en portionsskål, häll av kräftstjärtarna och lägg i dem, garnera med gräslöken
Kryddiga kräftcrêpes Ett gäng pannkakor Kräftstjärtar Ruccola Tomat Sambal Oelek Tomatpure Crème fraiche Chilipeppar Vitlök Riven ost (vi använde mozarella eftersom det var vad vi hittade längst in i frysen idag) Hacka tomater och kräftstjärtar
Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. 1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. 1 msk sambal oelek. 170 g kräftstjärtar i lag
Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. 1 Rör ihop crème fraiche, mjölk, sambal, vitlök och buljongtärning i en stor bunke. 1 msk sambal oelek. 170 g kräftstjärtar i lag
300-400 g kräftstjärtarstrimlat skal av 1 lime1 dl hackad persiljaev saltBlanda hackade kräftstjärtar, limeskal och persilja. 8 dl crème fraiche 6-8 msk konc hummerfondpressad saft av 1 lime3 pressade vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek1 kruka dill½ dl muscovadosocker1 dl vitt vin½ dl tomatpurésalt och pepparBlanda allt i kastrull och koka upp, låt puttra en stund. 300-400 g kräftstjärtarstrimlat skal av 1 lime
Rör ner allt utom kräftstjärtarna och låt koka upp. Kräftstjärtarna häller du i just innan servering, de kan bli lite sega om du häller i dem för tidigt