Kräftpaj smör recept

Kräftpaj med Västerbottenost och Dill

Kräftpaj med Västerbottenost och Dill

Blanda ihop mjöl, smör, salt, vatten och dillfrö till en deg. västerbottenostpaj (recept kommer), min svamp- och fetaostpaj, medelhavspaj, denna kräftpajen och en med samma recept fast med räkor
Kräftpaj

Kräftpaj

Lägg gärna en bit smörgåspapper i botten på formen så blir pajen lättare att få av sedan. Kräftpaj 4-6 personerPajdeg125 g rumsvarmt smör3 dl vetemjöl1-2 msk vattenHacka samman mjöl och smör, går bra i en matberedare, häll i vatten och jobba samman en deg snabbt. 125 g rumsvarmt smör
Kräftpaj

Kräftpaj

En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Fyllningen har en tydlig smak av kräftor och är bara så himelskt god
Kräftpaj

Kräftpaj

Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk
Kräftpaj med smak av ost och dill - gluten och mjölkfri vid behov

Kräftpaj med smak av ost och dill - gluten och mjölkfri vid behov

1½ dl Jyttemjöl original1½ dl bovetemjöl2 tsk fiberhusk125 g LF eller vanligt smör, alternativt mjölkfritt margarin½ dl yoghurt - vanlig, LF, eller gjord på soja1 ask kräftstjärtar1 stor knippa dill150 g grovriven, riktigt lagrad ost - Prästost, Grevé eller Herrgård1 tsk dillfrön -  ev lätt rostade3 ägg2½ dl grädde eller gräddmjölk - eller alternativgrädde av ris eller sojasalt, vitpepparBlanda mjölsorterna och fiberhusk, och kör sedan snabbt ihop degen i matberedare
Kräftpaj med hummersmak

Kräftpaj med hummersmak

Tillsätt smör och vatten, och mixa samman till en degboll. Fyll bottnarna med smörfrästa champinjoner, purjolök och kräftstjärtar
Familjens kräftpaj

Familjens kräftpaj

150 g smör. Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º
Kräftpaj

Kräftpaj

100 gram smör. 100 gram smör. 19 Nov. 14. 53. Kräftpaj. 0kommentarer. God eftermiddag. Jag är nyss hemkommen från jobbet nu, och det är ännu en trist och grå höstdag ute
Kräftpaj och ännu ett rosévin

Kräftpaj och ännu ett rosévin

kräftpaj, hummus, patéer och sallad. 125 g smör. 125 g smör. Igår testade vi ännu ett nytt rosévin, även detta från Julian Faulkners vingård i Provence, Jules Rosé IGP Méditerranée
Kräftpaj med fänkålskräm

Kräftpaj med fänkålskräm

Blanda smör och vetemjöl till en deg. Smör. Värm ugnen till 200°. Arbeta därefter ner ägget. Tryck ut pajdegen i en pajform med låg kant och cirka 22 cm i diameter
Kräftpaj

Kräftpaj

Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. 75 g smör. Kör till en smulig massa
Kräftpaj med dill

Kräftpaj med dill

100 g smör. Mixa snabbt ihop pajdegen i en matberedare med kniven monterad. Tryck ut pajdegen i formen. Ställ pajformen i kylen 30 minuter
Lax- och kräftpaj

Lax- och kräftpaj

Ingredienser Fyllning 200 gram kallrökt lax 200 gram kräftstjärtar , i lag 2 dl Västerbottensost , riven 3 st ägg 2 dl mjölk 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymald Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 gram smör 1,5 msk vatten , ca 1 krm salt Köp receptet
Ansjovis och kräftpaj

Ansjovis och kräftpaj

Blanda smör och vetemjöl, gärna i mixer. 125 g smör. 125 g smör. 3 dl vetemjöl. 2 msk kallt vatten. Fyllning. 3 ägg
Lax- och kräftpaj

Lax- och kräftpaj

125 g smör. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg
Kräft paj

Kräft paj

Kräftpaj med crabsticks är denna goda och underbara paj. 125 gram smör. Lägg mjöl i en bunke, tärna i smör och häll i 2 msk kallt vatten. 125 gram smör
Kräftpaj

Kräftpaj

Här är det en fördel ifall smöret stått framme lite så det inte är så hårt, tärna det också innan du knådar ihop det med mjölet för att sedan tillsätta vatten och salt
Kräftpaj med hummersmak

Kräftpaj med hummersmak

Tillsätt smör och vatten, och mixa samman till en degboll. Fyll bottnarna med smörfrästa champinjoner, purjolök och kräftstjärtar