Blanda ihop mjöl, smör, salt, vatten och dillfrö till en deg. västerbottenostpaj (recept kommer), min svamp- och fetaostpaj, medelhavspaj, denna kräftpajen och en med samma recept fast med räkor
Lägg gärna en bit smörgåspapper i botten på formen så blir pajen lättare att få av sedan. Kräftpaj 4-6 personerPajdeg125 g rumsvarmt smör3 dl vetemjöl1-2 msk vattenHacka samman mjöl och smör, går bra i en matberedare, häll i vatten och jobba samman en deg snabbt. 125 g rumsvarmt smör
En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Fyllningen har en tydlig smak av kräftor och är bara så himelskt god
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Skiva purjolöken och fräs den i en stekpanna med smör tills den blir mjuk
1½ dl Jyttemjöl original1½ dl bovetemjöl2 tsk fiberhusk125 g LF eller vanligt smör, alternativt mjölkfritt margarin½ dl yoghurt - vanlig, LF, eller gjord på soja1 ask kräftstjärtar1 stor knippa dill150 g grovriven, riktigt lagrad ost - Prästost, Grevé eller Herrgård1 tsk dillfrön - ev lätt rostade3 ägg2½ dl grädde eller gräddmjölk - eller alternativgrädde av ris eller sojasalt, vitpepparBlanda mjölsorterna och fiberhusk, och kör sedan snabbt ihop degen i matberedare
150 g smör. Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º
100 gram smör. 100 gram smör. 19 Nov. 14. 53. Kräftpaj. 0kommentarer. God eftermiddag. Jag är nyss hemkommen från jobbet nu, och det är ännu en trist och grå höstdag ute
kräftpaj, hummus, patéer och sallad. 125 g smör. 125 g smör. Igår testade vi ännu ett nytt rosévin, även detta från Julian Faulkners vingård i Provence, Jules Rosé IGP Méditerranée
Blanda smör och vetemjöl till en deg. Smör. Värm ugnen till 200°. Arbeta därefter ner ägget. Tryck ut pajdegen i en pajform med låg kant och cirka 22 cm i diameter
Kräftpaj med crabsticks är denna goda och underbara paj. 125 gram smör. Lägg mjöl i en bunke, tärna i smör och häll i 2 msk kallt vatten. 125 gram smör
Här är det en fördel ifall smöret stått framme lite så det inte är så hårt, tärna det också innan du knådar ihop det med mjölet för att sedan tillsätta vatten och salt