Koreansk lök recept

Koreansk soppa

Koreansk soppa

Skala och skär löken i skivor. Ikväll så lagade jag en koreansk soppa efter ett tips från en jobbarkompis
Koreansk eldbiff

Koreansk eldbiff

chili-vitlökssåsLägg ut de tunna köttskivorna på ett stort fat. Finhacka en lök, halva purjolöken och vitlöksklyftorna och häll i skålen
Koreansk kyckling

Koreansk kyckling

- av Fröken Linda och Mostern Blir vi sugna på koreansk mat är restaurang Arirang det givna valet.   4 port800 g kycklingklubbormatolja till stekning1 gul lök1/4 röd paprika1/4 grön paprika10 cm purjolökSås
Koreansk gurksallad - Oi Muchim (오이무침)

Koreansk gurksallad - Oi Muchim (오이무침)

• En halv fint skivad liten gul lök. Ett givet tillbehör då jag någon gång lagar Koreanskt. Under tiden blanda chili, socker, vitlök, sesamfrön, sesamolja, soya och risvinäger väl
Koreansk biff i Crock Pot

Koreansk biff i Crock Pot

Sesamfrön och salladslök till garnering. Ingredienser till Koreansk biff i Crock Pot. Tillsätt sesamolja, pressad vitlök, soja, köttbuljong, farinsocker, lök och smala morotsstavar
Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

salladslöken. Rör ihop detta med lök, ingefära, vitlök, fisksås, paprikapulver och chiliflakes. Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål
Koreansk potatissallad

Koreansk potatissallad

½ lök. Hacka löken och morötterna. ½ lök. Jag gillar denna sallad för att den har olika texturer – här blandas kokta
Kryddstark, koreansk kyckling - Bul-Dak

Kryddstark, koreansk kyckling - Bul-Dak

Servera genast med ångkokt ris och salladslök samt sesamfrön. Jag har under en tid scannat runt bland lite koreanska recept som känns överkomliga att tillaga här hemma
Koreansk pannkaka

Koreansk pannkaka

Häll sedan i de olika löksorterna, morötterna och rödpepparen i smeten. Det är gott och ringla över en kall dipsås som man gör efter egen smak med kinasoya, vatten, sesamfrö, vitlök, riven ingefära, sesamolja och en finhackad rödpeppar och vårlök i
Koreanskt kök

Koreanskt kök

Som vanligt anpassas smaker till våra europeiska smaklökar. I dag vill jag bjuda på ett recept som jag kallar för koreansk morot, fast det finns troligen inte mycket av det koreanska köket kvar i receptet
Koreansk bulgogi

Koreansk bulgogi

13 klyftor vitlök, pressad. 11 gul lök, tunt skivad. 15 msk Ssamjang - saltsöt koreansk sojabönspaste (Kan ersättas med 5 msk misopaste + 2,5 msk sambal oelek + 1 msk sirap. 11 salladslök, fint skivad. 1Koreanskt/japanskt ris
Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt

Bibimbap - en koreansk paradisisk maträtt

soja, päronpuré, hackad vitlök, skivade gula löken, riven ingefära, brunt socker, honung, rostade sesamfrön, sesamolja, röda pepparflarn (efter tycke), salladslök och svartpeppar
Grönsakswok med koreansk woksås

Grönsakswok med koreansk woksås

Skala löken och grovhacka den. För någon vecka sedan gjorde jag ett tidigt morgonbesök på Willy´s och hittade en koreansk chilipasta 'gochujang'
RECEPT: saffransris med kycklingben och lök

RECEPT: saffransris med kycklingben och lök

Serverade det tillsammans med koreansk gurksallad. Skala under tiden lökarna och klyfta dessa om fyra. Blanda om riset med kycklingbenen och lägg ned lökklyftorna