Koreansk färs är en riktigt god rätt som du enkelt slänger ihop på max 30 min. 0,5 dl söt soja (se bild nedan, kan bytas ut mot 0,5 dl råsocker) 0,5 dl soja (jag använder kikkoman) 1 msk färsk riven ingefära (kan bytas ut mot 1 tsk torkad ingefära) 2 tsk sesamolja 1 tsk chiliflakes (läs tips nedan) Servering. Inlägget Koreansk färs- Middag på 30 min dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 msk färsk riven ingefära. 1 tsk torkad ingefära
Koreansk färs med ris är en favoriträtt här hemma som mina barn älskar. För variationens skulle serverade jag min koreanska färs med wokade grönsaker och ägg
Woka den i olja tillsammans med riven vitlök, ingefära och strimlad chili. En helt vanlig vardagskväll letade jag runt efter recept på en koreansk ”bowl”, Bibimbap
- av Fröken Linda och Mostern Blir vi sugna på koreansk mat är restaurang Arirang det givna valet. ½ dl japansk soja, 3 msk socker, 1 tsk riven ingefära, ½ tsk svartpeppar1 msk potatismjöl
Sedan länge har jag tänkt att jag ska laga koreanskt och hade därför både koreansk rödpeppar (gochujaru) och koreansk fermenterad chiliröra (gochujang) i kylskåpet
Igår var jag ju sugen på skräpmat men idag känner jag mig som vanligt igen så idag blev det en koreansk wok med glasnudlar, bulgogi och gränsaker till middag
I med vitlök och ingefära och stek någon minut, tillsätt därefter gochugarun och sojan. Tacka vet jag gochujang - den koreanska, fermenterade chilipastan
Det är gott och ringla över en kall dipsås som man gör efter egen smak med kinasoya, vatten, sesamfrö, vitlök, riven ingefära, sesamolja och en finhackad rödpeppar och vårlök i