I samma hylla som den kondenserademjölken finns den och kallas då karamelliserad mjölk. Vi var en sväng på skyltsöndag och handlade bla kantareller och mjukkaka och blev bjudna på varm choklad, saffransskorpor och pepparkakor
Jag har haft en burk kondenseradmjölk liggandes sedan i julas, då jag skulle haft den till ett par kolor jag hittade i ett nummer av Donna Hay, men så blev de aldrig gjorda
Smält chokladen på svagvärme o rör sedan ner i mjölk o äggsmeten. 2 burkar kondenseradmjölk8 äggulor100 g choklad 60-70%. 300 g pepparkakor75 g smält smörToppa kakan med vispgrädde. Sätt ugnen på 175 grader, krossa pepparkakorna i en mixer o häll på smält smör och tryck ut i en form med löstagbarkant. 2 burkar kondenseradmjölk
Häll ner den kondenserademjölken i en kastrull och värm den försiktigt under omrörning. Idag ska ni få ett recept på fudge, denna gången smaksatt med pepparkakor
Jag har ett annat recept på pumpapaj här på bloggen men denna gång så testade jag att göra en pumpapaj med kondenseradmjölk och en burk med färdig pumpapuré
Rör samman äggulorna i en skål, rör ner mjölken och limesaften. Och ska man då skrämmas lite grann så kan man ju passa på att njuta under tiden och det gör man absolut med denna kalla pajen, en paj som är så långt från saffran, pepparkakor, och andra juliga smaker som det bara går
Den här versionen är gjord på kondenseradmjölk vilket gör den extra krämig och extra söt. Koka upp kondenseradmjölk och vanlig mjölk tillsammans i en kastrull
Vispa grädden och vänd sedan ner den kondenserademjölken och kvargen. Färskosten har ersatts av pepparkakskvarg och krossade pepparkakor har använts som smaksättning