Kompott vin recept

Kompott på pumpa och aprikos

Kompott på pumpa och aprikos

Förvara kompotten i kyl. 1⁄2 dl vitt vin. Skär pumpan och aprikoserna i mindre bitar. Koka alla ingredienser utom citronskalet ca 10 min
Blandad kompott

Blandad kompott

De var mycket enkla att göra och blev jättegoda, lite surdegssyrliga tack vare äppelvinägern. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen
Mmmmm fisk!

Mmmmm fisk!

En enkel ljummen tomatkompott är pricken över i på tallriken. Den här senhöst/vintermiddagen, riktig "comfort food" kommer att lagas många fler gånger hemma hos oss
Ingas Plommonkompott

Ingas Plommonkompott

Blanda med socker och vin. Lägg ner frön och stång i kompotten. Då får kompotten en liten smak av lakrits
Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Nya dofter stegrade ur grytan, protein och vitlök blandades i en kompott av vällust och utanför stod grannarna och sneglade in med förväntansfulla blickar
Tiramisu med rabarber och jordgubbar

Tiramisu med rabarber och jordgubbar

Här ingår varken kaffe eller likör, men med lite vin i kompotten och så klart den goda osten och kexen emellan smakar himmel i mun
Helstekt kyckling med äpple och timjan

Helstekt kyckling med äpple och timjan

Gör en lök- och äppelkompott. Häll på vin, fond och vinäger. Det var verkligen fantastiskt gott, både kyckling, kompott, vitlöksklyftor och den goda skyn
Äppelkompott med mascarponecreme

Äppelkompott med mascarponecreme

Klicka upp kompotten i vackra glas eller skålar. Lägg en klick creme på kompotten. Efter en titt i kyl och skafferi och lite surfande fick jag från diverse sajter inspiration till denna enkla dessert
Lyxig torsk med risotto

Lyxig torsk med risotto

Jordgubb och balsamic proteinkompott. Lyxig torsk med risottoLyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina
Tiramisu med rabarber

Tiramisu med rabarber

Kompott. Lägg rabarber, socker, vin och citronsaft i en kastrull. Låt det koka ihop tills rabarbern är helt mjuk och det blir en kompott
Rabarber & jordgubbsbellini

Rabarber & jordgubbsbellini

Vid servering klickar du i purén i champagneglas och fyller på glaset med mousserande vin. 200 g rabarber6 st jordgubbar 50 g strösocker1 flaska mousserande vin(Alkoholfritt mousserande vin funkar lika bra)Skär rabarber i bitar och koka ihop med socker till en kompott,ca 15 min. 1 flaska mousserande vin
Efterrätter på äpplen

Efterrätter på äpplen

Äppelkompott. Låt den puttra ett par minuter så att mjölsmaken försvinner. Lägg i de sockerfrästa äppelbitarna i den avredda kompotten

Nektariner bakade i ugn

När man gör den på grillen blir den mer som en kompott med kolanoter. Strö malen kanel över och häll vin runtom