En enkel ljummen tomatkompott är pricken över i på tallriken. Den här senhöst/vintermiddagen, riktig "comfort food" kommer att lagas många fler gånger hemma hos oss
Nya dofter stegrade ur grytan, protein och vitlök blandades i en kompott av vällust och utanför stod grannarna och sneglade in med förväntansfulla blickar
Gör en lök- och äppelkompott. Häll på vin, fond och vinäger. Det var verkligen fantastiskt gott, både kyckling, kompott, vitlöksklyftor och den goda skyn
Klicka upp kompotten i vackra glas eller skålar. Lägg en klick creme på kompotten. Efter en titt i kyl och skafferi och lite surfande fick jag från diverse sajter inspiration till denna enkla dessert
Vid servering klickar du i purén i champagneglas och fyller på glaset med mousserande vin. 200 g rabarber6 st jordgubbar 50 g strösocker1 flaska mousserande vin(Alkoholfritt mousserande vin funkar lika bra)Skär rabarber i bitar och koka ihop med socker till en kompott,ca 15 min. 1 flaska mousserande vin