Kolja curry recept

Kolja med aubergine i röd curry

Kolja med aubergine i röd curry

Tillsätt chilin och fräs snabbt, sedan currypastan och blanda väl. Häll på kokosmjölken och rör tills currypastan blandats upp
Kokosgratinerad kolja med ris

Kokosgratinerad kolja med ris

Blanda kokosgrädde med garam masala, spiskummin, curry, honung, salt och peppar i en skål och fördela över fisk och purjolök
Kolja i äpple- och currycrème

Kolja i äpple- och currycrème

Servera det till koljan, crèmen och riset. Riv äpplet och blanda med lök, crème fraiche och curry. 22 port ris 400 g koljafilé salt och peppar1 rödlök 1 äpple 1 1/2 dl crème fraiche 1 tsk curry 1/2 ask persilja (à 20 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)1/2 krispsalladSätt ugnen på 200˚C. Lägg koljan i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. 400 g koljafilé. 1 tsk curry
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

filé av kolja, torsk eller sej. curry. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 minut. 1. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar
Scampi thai curry special

Scampi thai curry special

Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Här har jag något vanvördigt blandat två olika sorters thailändska currypastor som vanligtvis används till helt olika rätter
Thai Green Curry med fiskfilé

Thai Green Curry med fiskfilé

kolja eller motsvarande fryst. 1 burk thai green curry 400 ml. Hetta upp innehållet, rör då och då. Tillsätt bambuskott och den tinade fisken skuren i bitar
Fisk under krämigt täcke

Fisk under krämigt täcke

Blanda citronsaft, curry, chilisås och sour supreme. 600 g torsk, kolja eller sej. 1 tsk curry. 600 g torsk, kolja eller sej. 1 tsk curry
Tips på fisksoppa!

Tips på fisksoppa!

LaxTorsk/kolja/sej/hajmalRäkorMusslorKräftskärtar/hummerKrabbaSmakalternativ. DillPersilja och vitlökHummer(fond)SaffranCurry(-pulver eller röd/grön currypaste)CitronCitronpepparGrönsak (dvs med hjälp av buljong/örtsalt mm)ChiliBasilikaIngefära( och koriander)GräslökRot/grönsaker
Fisksoppa på lätt sätt

Fisksoppa på lätt sätt

kolja eller sej. När matfettet slutat bubbla – tillsätt curry och mjukfräs grönsaker utan att de tar färg
Fish and Chips

Fish and Chips

Sejfilé (kolja och torsk funkar lika bra). 1 tsk curry. 1 tsk curry. Riktig pub-mat ,fast hemma. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
Fish'n'chips

Fish'n'chips

En klassisk tartarsås samt dito fast med lite curry i. Dela ca 500 g vit fisk (vi köpte kolja hos vår fiskhandlare) i mindre bitar
Kräftstjärtsgryta - Recept - Tasteline.com

Kräftstjärtsgryta - Recept - Tasteline.com

Ingredienser 400 gram kräftstjärtar , på burk, med spad 400 gram fiskblock , av torsk, sej eller kolja 3 dl Creme fraiche 2 st gul lök(ar) 2 st paprika , röd 0,5 tärning(ar) fiskbuljong 1 odefinierad curry 1 odefinierad paprikapulver 1 odefinierad vitpeppar 1 odefinierad svartpeppar 1 odefinierad cayennepeppar Till servering 400 gram pasta , eller ris Köp receptet
Fiskbullar i currysås

Fiskbullar i currysås

torsk och kolja. Rör i curry och låt det fräsa i några minuter. 2 tsk curry. Fräs gul lök och vitlök i smör tills den blir blank