Servera det till koljan, crèmen och riset. Riv äpplet och blanda med lök, crème fraiche och curry. 22 port ris 400 g koljafilé salt och peppar1 rödlök 1 äpple 1 1/2 dl crème fraiche 1 tsk curry 1/2 ask persilja (à 20 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)1/2 krispsalladSätt ugnen på 200˚C. Lägg koljan i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 10 minuter. 400 g koljafilé. 1 tsk curry
Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Här har jag något vanvördigt blandat två olika sorters thailändska currypastor som vanligtvis används till helt olika rätter
kolja eller motsvarande fryst. 1 burk thai green curry 400 ml. Hetta upp innehållet, rör då och då. Tillsätt bambuskott och den tinade fisken skuren i bitar
LaxTorsk/kolja/sej/hajmalRäkorMusslorKräftskärtar/hummerKrabbaSmakalternativ. DillPersilja och vitlökHummer(fond)SaffranCurry(-pulver eller röd/grön currypaste)CitronCitronpepparGrönsak (dvs med hjälp av buljong/örtsalt mm)ChiliBasilikaIngefära( och koriander)GräslökRot/grönsaker
Sejfilé (kolja och torsk funkar lika bra). 1 tsk curry. 1 tsk curry. Riktig pub-mat ,fast hemma. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen