Den andra sorten jag gjorde var Kola & Pollysnittar, fast jag använde egentligen inte riktig Polly utan några Skumtoppar med chokladöverdrag som var Polly-liknande
Båda är med mörk choklad som skal men har två olika fyllningar - kokos/vit choklad och kola/jordnöt. Gör ett kulprov för att se hur tjock du vill ha kolan
Tomtens munsbitar med chokladtryffel, kola och jordnötsfudge, vit chokladfudge med tranbär + mjölkchokladfudge med salta jordnötter samt min lassiska sega smörkola med lite olika smaksättningar
Kolakrämen häller du över precis innan servering. Dela äggula och äggvita i olika skålar. Rör ner ett par matskedar med ovispad grädde i kolakrämen (karamelliserade mjölken) och fördelade ut över cheesecaken
Skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. 1 dl vit sirap. 100 g vit choklad. Receptet gäller för 50 st 1½ dl strösocker 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl vit sirap ½ tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron
Coca-cola är inte bara gott att dricka det är också gott att göra kola på tro det eller ej. Dunka formen lite lätt mot underlaget för att bli av med luftbubblor och låt kolan svalna en aning
Låt kolan svalna något och rör i riven choklad och vaniljsocker. 75 g vit choklad, riven. Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull
Tillsätt nötterna och låt smöret koka tills det börjar bli gyllenbrunt och doftar kola. Den mjälla fina vita sparrisen möter det brynta nötiga smöret med de krispiga hasselnötterna