Bryter av perfekt mot den krispiga kålen, neutrala quinoan och den lena laxen. Kombinationen av lakrits, apelsin och syrlig vinäger är faktist oväntat god
Lägg laxen med skinnet neråt på bakplåtspapper i ugnsfast form och strö över salt och socker. Riv citrusskalen och fördela det jämnt över laxen tillsammans med chiliflakes
Till hade vi även kokt sparris, vilket är en väldigt god grönsak både att koka, steka och grilla. grillad lax och räkor med en supergod frukt-och grönsakssalsa smaksatt med sweetchilisås
Jag gjorde en variant på den tahinisås vi ofta har till lax. blodapelsin och clementin. Det intressanta var att vitlökssmaken blev mer framträdande med sötman från apelsin och clementin, medan syran i lime och citron drar ner de starkare noterna från både vitlöken och chilin
vatten, kokt ägg, chiapudding på 1. 150 g lax i ugn, sås på 100 g smör, 1 msk apelsinsaft, skal från en halv apelsin, citronsaft, vittvinsvinäger, salt och peppar, 70 g ruccolasallad, en bit gurka, fyra körsbärstomater, 1 glas tort vitt vin, 1 glas vatten. 100 g stekt lax, 6 körsbärstomater, 3 msk majonnäs, 1 avokado, 3 glas vatten med citron. 2 kokta ägg, americano, 1 dl grädde, 2 msk krossad mandel. 100 g stekt lax, 6 körsbärstomater, 3 msk majonnäs, 1 avokado, 3 glas vatten med citron. 2 kokta ägg, americano, 1 dl grädde, 2 msk krossad mandel
De tre såserna jag valde att göra var Gorgonzolasås, Apelsinsås och Lyxig laxsås. Förrätt och varmrätt skulle det bli naturligtvis och jag valde att göra en krispig potatiskaka med rökt lax och cremefraiche med gräslök till förrätt