Ringla mörk choklad med en liten sked över kokostopparna och låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och apelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. 1 apelsin, finrivet skal
1 apelsin, rivet skal och lite saft. 50 g smör 0,5 g saffran [1 förp] 110 g ägg [2 st] 85 g strösocker [1 dl] 200 g kokosflingor [5,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 1 apelsin, rivet skal och lite saft 200 g mörk choklad, smält
Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med lite apelsin och garnera med mörk choklad för att få fram lite mer smak
Små goda kokostopparmed saffran och apelsin. Kokostoppar. med saffran och apelsin. finrivet skal från 1 apelsin. finrivet skal från 1 apelsin 100g mörk choklad 70%
Smarriga och saftiga kokoskakor med smak av apelsin. Jag tyckte de blev fina och gav bort mina ( förutom provsmaks kakorna) Jag lade dem i en liten tårtkartong med lite andra kakor och knöt ett fint snöre om
För att inte tala om alla variationsmöjligheter - botten doppad i vit/mjölk/mörk choklad, skal av lime/citron/apelsin tillsatt i smeten, spritsade i vackra former eller klickade i taggiga högar - ja de kan varieras i oändlighet
ett recept på kokostoppar som jag gjort om lite samt "bytt användningsområde" på. Så, med en annalkande jul i sikte, ägnade jag helgen åt bland annat lite julgodistillverkning, det blev
Kokostopparmed saffran, apelsin och mörk choklad. Kokostopparna är bakvärldens Dr Jekyll and Mr Hyde – antingen den torraste och tristaste kaka man kan tänka sig, eller en ljuvligt saftig delikatess