Här senast gjorde jag en smulpaj bestående av blåbär och jordgubbar och på det ett kokostäcke. Kokostäcket smakar svagt av kanel, vilket passar så bra ihop med kokosen och bären
Bananpaj med kokostäckePajdeg3 dl vetemjöl1/2 dl socker125 g smör2-3 msk kallt vattenFyllning4 mogna bananer1 1/2 dl vit sirap3 msk potatismjöl1 tsk vaniljsocker1 dl vispgräddeev 1 droppe gul karamellfärgKokostäcke75 g smör1 1/4 dl farinsocker1 msk vetemjöl1 tsk bakpulver3 dl kokosflingor1 äggMixa mjöl, sockret och kylskåpskall smör (skuret i mindre bitar) till en smulig deg. Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda cirka 10 minuter tills kokostäcket får färg. Häll bananfyllningen i pajskalet och grädda i 225 grader Ta ut pajen efter 20 minuter Bred ut kokostäcket på den halvgräddade bananfyllningen och grädda i 175 grader, 10 minuter
Detta är ett perfekt recept när du har många gäster men har inte så mycket tid för att baka. I original receptet så är det 3 dl mera socker, grädde istället för mellanmjölk, men jag har ändrat det lite och på så sätt snålat in på lite kalorier
Tänk att det redan har gått en vecka sedan vi överraskade vår kära mamma. Förra helgen delade jag med mig av receptet på äppelkladdkakan och nu ska ni få receptet på den andra kakan