Själva poppandet är ju precis som förut men jag använder kokos- eller rapsolja nu för tiden. Något som man nästan glömt bort att man poppade popcorn i kastrull förr, men så fick jag ett tips av Ebba von Sydow i hennes och systern senaste bok och på den vägen är det
I en kastrull med en liten mängd oliv- kokos- eller rapsolja. Popcorn är den nya supermaten. Gräslök och svart- eller vitpeppar (min favorit), basilika och citronskal, curry och paprikakrydda, chili och vitlök, kokos och kanel, sesam och persilja, pumpakärnor och finrivet limeskal
Kanderade popcorn med kanel & kokos. Kycklingspett med hampafrön och kokosKolhydratssnål maträtt med proteinrika kycklingspett som är dubbelpanerad i kokosmjöl och hampafrön som är rik på nyttiga fettsyror
Kokoschips. Popcorn. Älskar allt som har med kokos att göra, nästan. Sjävklart bör man köpa naturella kärnor och poppa själv i valfri olja, inte micropopcornen med massa smör o andra konstiga tillsatser
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med dessa goingar samt en skål ekologiska popcorn. Apelsinchokladtryfflar med svartabönor doppade i 85%ig choklad, Cashew&kokos chokladtoppar, Fikonchokladbollar rullade i kokos samt Mintchokladbollar rullade i hampafrön
– Täck med kokos, strössel, eller något annat gott. (Skulle du fundera över varför det står Cölapopcorn så är det för att Henke går under smeknamnet Cöla i sitt kompisgäng