En härligt saftig glutenfri mjuk kaka med smak av apelsin, kokos och kondenserad mjölk. kokosmjöl. Ärligt talat, jag brukar undvika att baka sådana här klassiska mjuka kakor i kakform när jag bakar glutenfritt
Om du bröar formen med kokos så får kakan en extra touch och blir supergod. 250 g rabarber (skurna i mindre bitar), 2 msk strösocker, 150 g mjukt smör, 1 1/2 dl strösocker, 3 ägg, 3 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, florsocker till garnering (1 msk), ev kokos till att bröa formen med. 150 g mjukt smör
½ dl kokosmjöl. ½ dl kokossocker. kokosolja och riven kokos till att bröa formen med. Häll lite kokosolja i en brödform och skaka sedan om det rivna kokoset så att det täcker formen
Mandelkakor med saffran och kokos. Efter att jag gjort den mycket lyckade mjuka pepparkakan häromveckan började jag fundera hur jag skulle kunna göra något liknande med saffran
ev kokossocker eller honung för mer sötma. Mjuk julkaka med apelsin, kanel och nejlika. Häll i bakpulver, bovetemjöl, fiberhusk, kokos, kryddnejlika, kanel och smält (rinnande) kokosolja och blanda ordentligt till en jämn smet
Smörj en springform med kokosolja. Den här mjuka banankakan tar 10 minuter att "svänga ihop" och ska gräddas i 15 minuter. 1 tsk kokosolja. 1 dl riven kokos. 2 msk kokossocker (kan uteslutas). Ta fram en matberedare och lägg i 1 banan, havregrynen, den rivna kokosen, kanelen, vattnet och kokossockret. 1 tsk kokosolja. 1 dl riven kokos. 2 msk kokossocker (kan uteslutas)
Rör ned de torra ingredienserna och tillsätt sedan smält kokosolja och smör. Förutom de klassiska småkakorna så kan man ju även göra pepparkakan som en mjuk kaka, något som påminner mig om min mormor