Servera till osten med klyftpotatis och sal-lad. klyftpotatis. 200 g fetaost. Skär osten i bitar. Vänd osten först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd
1Ev lite Ädelost el fetaost. 18 mellanstora potatisar, fast sort Flingsalt 2 msk olivolja ½ tsk torkade franska örter CItronpeppar el svartpeppar Ev lite Ädelost el fetaostSätt ugnen på 200 grader
Servera kycklingen med grönsakerna och ugnstekt klyftpotatis. Tillsätt smulad fetaost. Skär en skåra i varje kycklingfilé och fyll den med fetaost röran
Sen kom farbror M ut och vi åt grillat, det blev minisouvlaki M&M åt med god aptit… Millian gillar verkligen fetaost, fick ta bort den efter ett tag annars hade han ätit upp allt
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Till biffarna åt vi hemmagjord klyftpotatis, citron- och örtkeso och en kall grönsallad. Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
Servera den fetaostgartinerade fläskfilén med klyftpotatis och tomatsallad. Mixa ihop creme fraiche, fetaost, basilika och en nypa salt och peppar med hjälp av en stavmixer
Servera med hemmagjord klyftpotatis och en god sallad. Smula fetaosten över kycklingfiléerna. Blanda matlagningsgrädden och crème fraichen i en skål och häll blandningen över kycklingen och fetaosten