Kinagryta Bina's Mat & Bak
catrineyngbro
catrineyngbro

Kinagryta Bina's Mat & Bak

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 2 dl ris
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 250 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk minimajs
  • 2 msk soja
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 msk maizena redning
  • sockerärtor
  • (hackad chili)

Beskrivning

    Gör så här:
    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    Strimla kycklingen.
    Strimla purjolöken fint och svampen i lagom klyftor.
    Ansa och dela paprikan i båtar.
    Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen i cirka 3 minuter.
    Tillsätt purjolök, svamp och hackad chili (om du vill ha lite sting i grytan) och paprikan.
    Fräs ytterligare några minuter.
    Häll sedan i bambuskott, majs och soja.
    Koka upp vatten och buljongen, blanda sedan i redningen så du får en sås av buljongen.
    Häll såsen över kycklingen och grönsakerna, låt allting puttra på svag värme i cirka 5 minuter.
    Mot slutet slänger du i sockerärtor så dom blir lite varma men ändå krispiga.

    Servera den härliga Kinainspirerade grytan med ris.

    5 SmartPoints/potion

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.