Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingen.
Strimla purjolöken fint och svampen i lagom klyftor.
Ansa och dela paprikan i båtar.
Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen i cirka 3 minuter.
Tillsätt purjolök, svamp och hackad chili (om du vill ha lite sting i grytan) och paprikan.
Fräs ytterligare några minuter.
Häll sedan i bambuskott, majs och soja.
Koka upp vatten och buljongen, blanda sedan i redningen så du får en sås av buljongen.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna, låt allting puttra på svag värme i cirka 5 minuter.
Mot slutet slänger du i sockerärtor så dom blir lite varma men ändå krispiga.
Servera den härliga Kinainspirerade grytan med ris.
W bakar fortfarande en hel del efter recept ur boken Vi bakar och lagar mat. Nu ska ja jobba med tavlorna för att sen kasta mig iväg och köpa packningsmaterial som är slut
I den hade jag svartpepparkubb (rökt skinka med massor av svartpeppar), strimlad vitkål, majs, tomat, paprikasallad, stekt kycklingfilé och en dressing på majonäs, mango chutney och curry
Mat & Bak /. Skönt att ha maten redo till kvällen. Jag jobbar ett kort pass fram och tillbaka till Ljusdal och skulle egentligen sovit där men Daniel samåker till Forsmark så han kan inte vänta tills jag kommer hem i morgon vid 9
Många av er la upp bilder på instagram och mailade mig bilder av era egna ”slice n’ bake” kakor. I USA så finns det färdig kakdeg på rulle som kallas ”slice and bake” för man behöver bara skära skivor och stoppa in dom i ugnen
Oftast är det väl med blandade känslor som väckarklockan ställs igen, många uppskattar att komma tillbaka till rutinerna i livet igen men på samma gång så är det så skönt att vara ledig och inte ha så många måsten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.