Den här solgula soppan med bland annat morötter och kikärtor svängde jag ihop en dag när ena dottern och henne en av hennes bästa vänner skulle komma hit och äta
På något sätt infinner sig ett LUGN när man startar upp en ny veckomatsedels-era med en jämn nuffra. veganska solrosbollar, feta- & chilipita, nudelwok och grön kikärtssoppa
Nu märks det verkligen att hösten är på plats, trädens färger har ändrats och vissa är helt avklädda (träden alltså), det mörknar snabbare och därmed har cykelljusen har plockats fram, det är kyligare och Håkan cyklar i långa byxor och har därmed lagt shortsen på hyllan
Häll allt i en kastrull och fyll på med vatten till den får en tjock soppkonsistens. Skala morötter, rödbetor, ingefära och mixa dessa tillsammans med 2/3 av kikärterna och algerna. 3 st morötter
Smaka av med salt och peppar. 2 morötter2 vitlöksklyftor1 msk olivolja1 burk kikärter, 400 g8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar1 msk färsk eller 1 tsk torkad timjan2 dl matlagningsgräddesalt, svartpepparSkiva morötterna och fräs i en stor kastrull med pressad vitlök i oljan i ett par minuter. 2 morötter