2 brk kokta kikärtor, avhällda. 2 st rödlökar, skivad. Värm oljan i en stekpanna och svetta vitlöken tillsammans med rödlöken några minuter, tillsätt ärtorna och kryddorna och höj värmen, stek under omrörning ca 5 minuter. 2 brk kokta kikärtor
Skala och finhacka rödlök. Kikärtor. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt
Skala rödlöken och skär den i tunna strimlor. Idén till denna smarriga pastasallad, med bland annat kikärtor och sweet chilisås, fick jag när jag läste ett recept på en pastasallad med kyckling, på den mycket trevliga bloggen 'Kryddburken' (se här)
½ rödlök, skivad. Kikärtorna "köttar" till det, och det är en sån där vegetariskt rätt jag snackat om tidigare, en sån som inte får en att längta efter kött
1 st rödlök. 1400 g kikärtor. 11 st rödlök 2 st stora vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 tsk kajennpeppar 1 msk chiliflakes 1 tsk spiskummin 1 st hel kanelstång 500 g nötfärs 300 g rotselleri 6 st morötter 400 g hela skalade tomater 250 g körsbärstomater 400 g kikärtor 400 g röda kidneybönor salt och peppar Servera med tunnbrödSkala lök och vitlök, hacka dem fint. 1Skölj kikärtor och bönor och tillsätt dem
Mixa kikärtorna med havrefraiche, rivet citronskal och vitlöksklyfta. skär rödlökarna i ringar. Pressa saften från resterande halva citronen över rödlöken och krama om (s k snabbpickla)