Kesellabröd recept

Kesellabröd

Kesellabröd

Det här brödet har jag bakat några gånger nu. Det är så enkelt att baka eftersom det är svårare att "ta död på" jästen, i och med att brödet ska kalljäsa
Kesellabröd

Kesellabröd

Det här brödet har jag bakat några gånger nu. Det är så enkelt att baka eftersom det är svårare att "ta död på" jästen, i och med att brödet ska kalljäsa
Kesellabröd med vassle

Kesellabröd med vassle

Det här brödet borde få höga poäng i nyttighet. Och högsta poäng i smak. -)Gjorde om ett tidigare recept (på kesobullar) med lite tager-vad-man-haver-tänk

Kesellabröd med grahamsmjöl

Ett saftigt, hållbart bröd, där matfettet ersatts med Kesella, dvs slät mager ostmassa. Värm vattnet till 37°C (fingervarmt)

Kesellabröd

Blanda samman alla ingredienser till en kladdig deg, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Jäs under bakduk 2 timmar

Lök- och kesellabröd

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter sirap, kesella och lök. Ljumma vattnet till 40 grader och häll i