I söndags var det dags för kycklingkebab med egengjord kebabkrydda. God och stark kebabkrydda som jag ofta gör dubbel sats av så att jag har färdigblandat till nästa gång vi ska äta kebab
I Sverige råder det delade meningar om hur riktigt kebabkött ska vara. I Västsverige är kebabkött gjort på fläskkarré något av en specialitet, medan kebabrullar av packad nötfärs eller fläskfärs verkar vara vanligast i övriga landet
Fräs kebabkött, lök, vitlök och champinjoner i en stekpanna. 400 g kebabkött (finns att köpa i frysdisken). ca 1 msk kebabkrydda. 400 g kebabkött (finns att köpa i frysdisken). ca 1 msk kebabkrydda
Här är en egen variant med renskav som kebabkött. Smaka upp med salt, peppar och kebabkrydda*. *Jag använder kebabkrydda från Santa Maria som innehåller svartpeppar, spiskummin, oregano, paprika, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander och chilipeppar (underbart med kryddmixer utan massa tillsatt salt och socker)