Hacka skinkan och blanda med kesella, äpple och finstrimlad purjolök och senap. Lägg skinka, delade vindruvor och jordgubbar och hackade valnötter ovanpå
Gula plommon i bitarGula och röda körsbärstomater, halveradeAvocado i lagom stora bitarRöd lök, tunt skivadBabyspenatRuccolaBasilikaMozzarella i bitar (allra helst cocktailmozzarella)PumpakärnorFlingsalt och svartpeppar(Kavringkrutonger)
Häll ostsmeten över kavringsbottnen och stryk ut den jämnt. Till påsk brukar pappa göra en kall skinka som han serverar tillsammans med en hemgjord mimosasallad
18 skivor kavring. 8–12 skivor julskinka. Lägg ut kavringen och fördela ut 1–1,5 skiva skinka per brödskiva (beroende på hur stora skivorna är och hur mycket skinka du vill ha)
Lite mer jobb kräver Portvinskokt päron Saint Agur, valnötter & knaprig kavring, men sötman från portvin och päron går fint ihop med den krämiga och smakrika ädelosten
bra till skinkan. Skär kavring/vörtbröd i små tärningar, blanda runt med lite olivolja och flingsalt. 1 dl krutonger av kavring / vörtbröd. 1 dl krutonger av kavring / vörtbröd