Kavring matjessill recept

Sillröra med matjessill, äpple och kavring

Sillröra med matjessill, äpple och kavring

Stansa ut rundlar av kavringen, eller skär till lagom bitar. Hacka matjessill och blanda med creme fraiche, finhackad rödlök, hackat rött äpple och hackad gräslök
Matjessill med brynt smörkräm, brödkrisp och dill

Matjessill med brynt smörkräm, brödkrisp och dill

2 skivor kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört. 11 förp hela matjessillfiléer, 220 g. 12 skivor kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört 1 förp hela matjessillfiléer, 220 g 2 dl crème fraiche 150 g smör 1 äpple, syrligt 1 dillknippe saltSkär brödet i små fina bitar
Gubbröra med matjessill

Gubbröra med matjessill

Servera gubbröran på kavring eller knäckebröd, dekorera med dillvippor, tomat och lök. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
Matjesilltårta med botten av kavring

Matjesilltårta med botten av kavring

Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens