10 bitar Botten 200 g kavring 75 g smält smör (eller margarin) Fyllning 200 g cream cheese 250 g kvarg (10%) 3 msk färskriven pepparrot 300 g skalade hackade räkor 150 g hackade kräftstjärtar 1/2 dl finklippt dill 1/2 tsk salt 1 krm peppar Dekoration 50 g stenbitsrom dillvippa ev några räkor eller kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan
kavring i en matberedare, häll över smöret och mixa. kräftstjärtar (avrunnen vikt). De senaste åren har den här smarriga skaldjurscheesecaken varit ett måste på vår påskbuffé
Tärna den kokta potatisen, hacka kräftstjärtarna, äggen och löken. Bred margarin på brödet, lägg på salladsblad, klicka ut röran, dekorera med citronskiva samt några kräftstjärtar och ta några varv med pepparkvarnen
Servera på kavring och garnera med lax, dill och citron, eller så serverar du i höga glas med kavringen skuren som smala pinnar som du sticker ner i glaset och garnerar med resten