Kasslergryta kassler recept

14 Spara
Storkok: Kasslergryta

Storkok: Kasslergryta

Kasslergryta. Denna gången gör jag kasslergryta. Mejerifri kasslergryta 8 portioner 1200 g kassler1 liter kokosgrädde 1 stor purjolök4 röda paprikorTomatpuréPeppar Smör/ghee/kokosolja att steka i Jag tycker bästa märket på kokosgrädde är Kara, de säljs i literförpackning, har mest fett av de jag hittat, innehåller minst kolisar av de jag hittat och är enligt mig bäst smakmässigt
6 Spara
Krämig kasslergryta med vitkål

Krämig kasslergryta med vitkål

Jättegod. Passar lika bra att bjuda på som att äta hemma på en vardag. 6 port1 gul lök1 vitlöksklyfta400 g vitkålsmör1 msk ljus sirap3 paprikor i olika färger1 purjolök600 g kassler4 dl Milda mat extra, 4 %½ hönsbuljongtärning3 msk tomatpuré3 msk chilisåssalt, pepparpaprikapulvergrillkryddachilipulvercayennepepparPersiljaHacka lök och vitlök och strimla kålen
3 Spara
Kasslergryta

Kasslergryta

Tärna och bryn kasslern. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra på låg värme 5-10 min. Servera med ris och en god sallad 500 gr kassler
0 Spara
Dragondoftande kasslergryta

Dragondoftande kasslergryta

500 g kassler200 g färska champinjoner (jag gjorde utan)2 msk kalvfond2½ dl matlagningsgrädde2½ dl mjölk1 msk dragon2 msk maizenamjölSkiva svampen, strimla kasslern. Häll i det i svamp och kasslerfräset och låt puttra i 5 min
1 Spara
Mammas goda kasslergryta

Mammas goda kasslergryta

Mammas god kasslergryta För 6 personer 1,2 kg kassler smör 2-2 1/2 tsk curry 3 dl skuren purjo 1 st strimlad grön paprika 1 st strimlad röd paprika 2 pressade vitlöksklyftor 2 1/2 msk tomatpuré 3 msk mjöl 2 1/2 dl stark grönsaksbuljong 2 burkar creme fraiche grädde Gör så här
105 Spara
SPÄNNANDE KASSLERGRYTA

SPÄNNANDE KASSLERGRYTA

Den här rätten passar lika bra som festmåltid och vardagsmat. 4 pers400 g kassler1 röd paprika1 liten burk ananas1 bit purjolök2 msk smör2 tsk curry4 msk tomatketchup1/2 burk krossade tomater2 dl creme fraiche2 pressade vitlöksklyftor1 krm paprikapulversalt, pepparGÖR SÅ HÄR
7 Spara
Kasslergryta med sting

Kasslergryta med sting

Jag tycker att kassler är en mycket bra råvara i matlagningen som man borde använda mer. Den är mager (om man skär bort det lilla lager med fett som sitter på) och god även om man nu försöker pumpa den så full med vatten att man snart får flytta den till dryckeshylla i butiken snarare än kötttdisken
Sökförslag och sidor