Med lite skinka, kassler eller bacon i så blir det en riktigt mättande måltid. En måltid utan kött är inte så mycket en måltid tycker min blivande man, även om jag själv skulle kunna tänka mig lite mer vegetarisk kost
Servera med kallskuren eller bräckt kassler. Fördela grädde och ost över rotsakerna och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. 400 g kassler. 500 g rotsaker t ex potatis, morot, kålrot, palsternacka. 1 dl riven ost, Allerum Präst
Lägg på tomatskivor, lök, krydda och ost. Skala kålrot och morot, skär i bitar och koka i lättsaltat vatten15-20 minuter. Gratinera i 200-225° ugn ca 10 minuter tills osten har smält ochkorven känns färdig. 1 MF, 3 P, 1 1/2 B per portion 600 g Kassler
gärna Västerbottensost. kålrot. Servera med kallskuren eller bräckt kassler. Fördela grädde och ost över rotsakerna och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. 1 dl riven ost. 400 g kassler
Skiva eller strimla kasslern och lägg den ovanpå. Strö över riven ost coh gratinera i 175 grader i ca 20 min. 600 g kassler. 1 kålrot (ca 300 gram). 100 g riven ost
kassler eller fläskkorv. Strö på hälften av osten. Skala och skölj kålrot och morötter. Lägg på resten av grönsakerna, krydda med svartpeppar och toppa med resten av osten