Kassler och risgratäng recept

Risgratäng med rött täcke

Risgratäng med rött täcke

4 3 dl långkornigt ris 6 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten) 400 g kassler 1 purjolök 1 msk olja 1 burk krossade tomater 1 dl chilisås 1 tsk salt 2 krm peppar 2 dl riven ost isbergssallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kassler caprese med enkel pestopotatis

Kassler caprese med enkel pestopotatis

Kassler är väldigt smidig vardagsmat, som du enkelt och snabbt lagar något gott av. Skrubba potatisen och halvera eventuellt stora exemplar
Risgratäng med kassler

Risgratäng med kassler

Lägg i pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver och svartpeppar. Tänk på att kasslern även ger sälta. Bottna med lökhacket och riset
Risgratäng med spenat

Risgratäng med spenat

Tina spenaten, låt denrinna av och hacka den grovt. Blanda dettorra riset med spenat, finskuren gräslök, hälften av osten och bredut det i en lätt smord ugnssäker form

Kassler och risgratäng

Skär under tiden riset kokar kasslernoch purjon i strimlor. ½ kg kassler. Blanda samman fräset med riset och ananasen

Kassler och risgratäng

Lägg kassler i botten, ris över o sist gräddblandingen överst. Slå i ris, salt, vatten och buljongtärning

Kassler och risgratäng

Lägg kasslern, svampen och löken på riset och blanda försiktigt runt. Skär kasslern i tärningar, champinjonerna i skivor, strimla purjolöken

Kassler- och risgratäng

Dela kasslerna i bitar och lägg över risblandningen. Skala och skiva morötterna. Skölj och skiva purjolöken

Risgratäng bea

Bottna en smord ungssäker form med riset, täck rislagret med skinkan/kassleroch tärnad ananas. Blanda ihop en påse bearnaisesås enligt påsens anvisning, och blanda i tomatpuré och kajenpeppar