Kantarellsoppa rödvin recept

Kantarellsoppa med toast

Kantarellsoppa med toast

Dricker mustigt rödvin till vare sig det passar ihop eller inte och kollar på film, kanske. Kantarellsoppa med sherry4 personer1 gul lök2 msk smör300 g kantareller2 dl vatten1 msk vilt- & kantarellfond2 msk sherry2 dl grädde3 dl mjölksalt, vitpepparFärsk timjanFräs löken i lite av smöret och lägg i en kastrull

Kantarellsoppa

5 dl rödvin. 1. Skala löken & vitlöken. Hacka lök och skiva vitlöken. Putsa & skölj kantarellerna och skär i mindre bitar

Trerätters i midvinternatten: Murkel- och kantarellsoppa följt av en oxfilérätt och äppelkaka som avslutning

Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg. Tillsätt därefter 20 grovhackade enbär, 300 g kantareller, en halv flaska rödvin, 7 msk koncentrerad viltfond och 4 msk lingon

Tonfisk pastasås av kantarellsoppa

lite rödvin i och riven ost på slutet. Man kan även tillsätta lite rött vin i såsen samt riven ost på slutet 69 g kantarellsoppa Bistro (Blå Band 1 pkt)

Mustiga sopprecept

Att dricka till Ett mjukt rödvin känns bra till de flesta höstsoppor, beroende på ingredienser förstås