Dricker mustigt rödvin till vare sig det passar ihop eller inte och kollar på film, kanske. Kantarellsoppa med sherry4 personer1 gul lök2 msk smör300 g kantareller2 dl vatten1 msk vilt- & kantarellfond2 msk sherry2 dl grädde3 dl mjölksalt, vitpepparFärsk timjanFräs löken i lite av smöret och lägg i en kastrull
Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg. Tillsätt därefter 20 grovhackade enbär, 300 g kantareller, en halv flaska rödvin, 7 msk koncentrerad viltfond och 4 msk lingon
lite rödvin i och riven ost på slutet. Man kan även tillsätta lite rött vin i såsen samt riven ost på slutet 69 g kantarellsoppa Bistro (Blå Band 1 pkt)