Kalvlever recept

1 Spara
Kalvlever Anglaise

Kalvlever Anglaise

Skär levern i skivor, salta och peppra. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper
0 Spara
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Salta och peppra leverskivorna. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper
1 Spara
Leverfylld paprika

Leverfylld paprika

Skär av locket på paprikan och rengör den invändigt. Ställ paprikorna i en smörad ugnsform och lägg en liten klick smör ovanpå varje paprika
0 Spara
Kalvlever i fransk sås

Kalvlever i fransk sås

Lägg i kalvlevern och krydda med salt och peppar. 600 g kalvlever.  Koka upp vatten, kalvfond, och vin. Tillsätt den finhackade löken, dragon, körvel, kapris, citronsaft, salt och peppar
0 Spara
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

1 kg kalvlever , i skivor, gärna gödkalv. Stek baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp och baconet blir knaprigare
0 Spara
Stekt kalvlever

Stekt kalvlever

1. Ansa champinjonerna och dela dem i kvartar. Skär löken på tvären i bitar. 2. Hetta upp smör i en panna och stek champinjoner och salladslök
5 Spara
Champagnevänliga förrätter på nyår

Champagnevänliga förrätter på nyår

400 gram eko köttfärs400 gram kalvlever (eller gris/nöt/kyckling)300 gram pancetta (eller bacon)1 dl grädde3 ägg1/2 dl sherry1/2 dl konjak1/2 dl porter eller annat öl2 msk vällagrad balsamico1 tsk timjan, 1 tsk oregano, 1 tsk persilliade, lite riven muskotnöt1 msk örtsalt1 msk vitpeppar och 1 msk svartpeppar (helst från kvarnen)2 msk hackad persilja4 vitlöksklyftor1 finhackad lök1 dl finhackad ättiksgurkaEv 1 msk kaprisDekoration. 400 gram kalvlever
Sökförslag och sidor