Kalljästa morgonfrallor recept

Kalljästa morgonfrallor

Kalljästa morgonfrallor

Smula ner jästen i en skål och rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och siktat mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg
Kalljästa morgonfrallor

Kalljästa morgonfrallor

Degen arbetas ut direkt. Ska vara rätt så lös, nästan kladdig. Forma 20 frallor med mjöliga händer, lägg på plåt
Kalljästa morgonfrallor

Kalljästa morgonfrallor

Smula jästen och blanda med mjölk och olja. Knäck ägget och rör så gula och vita blandas. Häll hälften av ägget i degen, resten sparas till att pensla bullarna med
Kalljästa morgonfrallor

Kalljästa morgonfrallor

Smula ner jästen i en skål och rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och siktat mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Blanda vatten, olja och jäst och rör ut tills jästen är upplöst i vätskan. Tillsätt salt, socker och vetemjöl och arbeta ihop en smidig deg
Kalljästa ostfrallor

Kalljästa ostfrallor

Detta är bullar som jäser över natten, vilket är perfekt om du just villl äta dom som morgonfrallor. Kalljästa ostfrallor
Morgonfrallor

Morgonfrallor

Tycker det är så smidigt att göra kalljästa frallor till sådana tillfällen, bara att ta fram degen på morgonen och dela upp, lägg på plåt och grädda

Kalljästa morgonfrallor

Smula ner jästen i en skål och rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och siktat mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg
morgonfrallor...

morgonfrallor...

Kalljästa frallor10 st 1/3 dels paket jäst (hellre mer än för lite jäst)2 dl kallt vatten1 msk  olja1 tsk salt1 dl rågsikt4,5 dl vetemjöl special1

Kalljästa morgonfrallor

För länge sedan skrev Karin om lyxiga morgonfrallor. Det här blir lite mer vanliga morgonfrallor, inga frön och annat jox, bara straight forward fralla

Kalljästa frallor

Ugn 225°C. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, socker, salt och olja och blanda. Häll i mjölet och arbeta degen med en maskin i tio minuter