Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 2 st rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Aroma eller Ingrid Marie) 75 g smör i bitar 125 g katrinplommon 200 g rödlök i bitar 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 2 kvistar salvia Att pensla med
Några av er har kanske undrat hur det gick med den där kalkonen. Jo, det gick så galet bra att jag inte i mitt liv kan fatta varför jag aldrig tillagat kalkon förut
Tillsätt salvia och ev lite chilipeppar. (Ingelsta kalkon)Raskt till handling och enklaste tillagning. Jag drömde om kalkon i gräddsås men fick ihop något lättare
1 benfritt kalkon ovanlår. 1 msk salvia. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar
Stekt kalkon med kastanjefyllning, sallader. pors, isop, kummin, malört, salvia (ansågs befrämja matlust), anis (ingick i "bröstmediciner" - fortfarande en ingrediens i "Kungen av Danmarks bröstkarameller"
Några kvistar färsk salvia. Har du ätit rökt kalkon någon gång. Några kvistar färsk salvia. Jag kan lova dig att det är den bästa kalkon du någonsin ätit