Gnid in kalkonenmed citronhalvan. Torka med papper. Tillsätt grädde och crème fraiche, koka ihop. Är det nån som tänker bjuda på kalkon i helgen istället för det traditionella påsklammet
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Vispa ner resterande crème fraiche i stekskyn. Fäst ev med tandpetare. Krydda med salt och peppar. Skär filéerna i skivor och servera med ris, blandad sallad och skysås
Rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche, kinesisk soja och kycklingbuljongtärning. Kanske repris på denna kalkonrättmed champinjonsås som var med i Linas matkasse för någon vecka sen
Tillsätt buljong och cremefraiche. När purjolöken är klar, lägg i kalkonköttet och rör om. Från Jamie Olivers julprogram med hur man tillagar rester kommer det här läckra receptet
Tillsätt sedan den förkokta zucchinipastan, grönsaksblandningen, bacon, cremefraiche och parmesanosten (men spara lite bacon och parmesanost till garnering)
Vispa ihop crème fraichemed lite citronzest till en citronkräm. crème fraiche. Kalkonfyllning. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar