Kalaskassler recept

Kalaskassler

Kalaskassler

Kalaskassler400 g kasslerriven ost2 röda paprikor5 dl gräddepressad citron1 stor vitlöksklyfta1 msk tomatpurépersiljagräslökbuljongtärningsalt och pepparAnsa kasslern och skär i strimlor
Kalaskassler

Kalaskassler

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Lägg den i en ugnssäker form. Hacka persilja och gräslök och blanda med riset i formen
Kerstins kalaskassler

Kerstins kalaskassler

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kasslern och skär paprikan i småbitar. Fräs detta några minuter i lite smör tillsammans med curryn
Kalaskassler på grönt ris

Kalaskassler på grönt ris

Blanda ris, persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden
Kristers kalaskassler

Kristers kalaskassler

Skala och skiva potatisen. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10min. Skiva champinjoner och lök. Fräs svamp och lök i smör någonminut

Kalaskassler

Lägg 4 smördegsplattor omlott och kavla ut dem till en avlång botten. Smörj en ugnsform och lägg i degen

Kalaskassler med äppelsås

Skär potatisen i jämna bitar och bryn dem fint. Krydda med salt och peppar och strö mot slutet av stekningen över den rivna osten

Kalaskassler

Skala och skiva potatisarna. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten, cirka 10 minuter. Skiva champinjonerna och löken

Kalaskassler

Lägg varannan kassler och ananas(man kan dela dem på hälften) i en ugnsform. Vispa ihop tomatsoppan med grädden och ananasspadet som blir kvar

Kalaskassler på grönt ris

Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form