Här har jag valt att använda receptet på en jättegod sockerkaka med jordgubbar som jag bakat tidigare och receptet på vaniljsåsen har jag tidigare använt i en marängtårta
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full med vanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Det är det här receptet jag alltid använder mig av – min toscakaka har denna som bas, man kan helt klart göra en vanlig vaniljbotten och använda som en stadig tårtbotten om man skulle önska (den blir stabil, inte luftig)
Hemligheten är att få till kakan med rätt balans av krämighet, syra och sötma. Jag valde att göra cheesecaken med vanilj /jordgubbs och hallon smak, men det går jättebra att experimentera med smaker som till exempel blåbär, passionsfrukt eller mango
Ställ kakan i kyl fram till servering. strösocker+vanilj. Jag använde frysta tinade hallon och blåbär. Vispa grädde och tillsätt socker och vanilj efter egen smak
När kakan är kall ställ lätt oljade overheadblad längs kanten i formen och toppa med blåbärsmousse som får stelna i kylen ett par timmar och därefter läggs hallonmoussen över som sedan får stelna ett par timmar innan kakan kan lossas ur formen och läggas på fat för att garneras klar
Gör då kakan i en större springform. Körsbär och vanilj passar nämligen också väldigt bra ihop, även om det blir väldigt annorlunda än med kombinationen med lakrits
Hemligheten är att få till kakan med rätt balans av krämighet, syra och sötma. Jag valde att göra dena cheesecaken med vanilj, jordgubb och hallon smak, men det går självklart super att experimentera med andra smaker så som blåbär, lime, passionsfrukt eller mango
Ta kakan ur formen. Mixa hallon, florsocker och vaniljsocker. Vispa ihop socker och mjöl, tillsätt färskost, citronskal och vaniljsocker och blanda tills det blir en jämn smet
Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
Medan kakan gräddar (eller innan du bakar den) rör du ihop bären du vill fylla din rulltårta med. Jag blandade frysta blåbär som snabbt kokades ihop med lite råsocker och en gnutt vanilj med en färdig god hallonsylt