Om jag gör detta i glas brukar jag ha lite smul från kakan i botten, sedan lite färskostkräm, sedan kompotten och sen mera färskoskräm, och förslagsvis en liten kaka och lite bär på toppen
Ett recept ur boken Jordgubbar och rabarber av Sandra Leigh Draznin. Rabarberkompott. Låt marängerna svalna och garnera dem precis före servering med rabarberkompott, jordgubbar och löst vispad grädde
Gör stick prov och låt det svalna ordentligt i formen innan du tar bort kakan från formen. Ta bort blasten från jordgubbarna och ställ dem längsmed kanten så att den bär upp nästa botten
Låt sedan kakan svalna något innan den tas lös från formen och får svalna helt på ett galler. Kvarta jordgubbarna och blanda även med dem, koka sedan upp rabarber/jordgubbar på
Bortsett från en mjuk kaka så är paj det jag älskar att göra det fikat. Älskar mitt porslin och törs knappt använda det, men till nåt med jordgubbar i så måste man ju nästan
Ambrosiakaka med rabarber och pistasch. Kakan går bra att frysa utan glasyr och garnering. Skär jordgubbar och rabarber i skivor och blanda med sockret i en kastrull