Baket blev en härligt fluffig rulltårta med fyllig kaffesmak, en så kallad moccarulle. Kaffesmaken sjunger i gommen, och för den extra sötsugna (dit jag räknar mig själv) så finns ett serveringsförslag på bilden nedan
Jag gjorde en chiapudding med choklad/kaffesmak, jag älskar den kombinationen. Choklad chiapudding med kaffesmak (1-2 portioner). 1 tsk kaffepulver (om man vill ha kaffesmak annars kan man skippa eller smaksätta med något annat, men jag älskar kombinationen choklad och kaffe). 1 tsk kaffepulver (om man vill ha kaffesmak annars kan man skippa eller smaksätta med något annat, men jag älskar kombinationen choklad och kaffe)
dessa med hasselnötter och kaffesmak. Hasselnötsbollar med kaffesmak (ca 12-15 st) 2 dl krossade hasselnötter 1 dl proteinpulver choklad 1 stor matsked jordnötssmör (green choiche crunchy) 2 msk kesella 2 dadlar lite (ca 1-2 tsk) snabbkaffepulver 1-2 msk pumpafrön sesamfrön Mixa allt till en smet, rulla till bollar och toppa med sesamfrön
Jag har nu varit under min gasugns förbannelse i lite drygt 3 veckor. Med en stor dos ångest och ännu mer nervositet tog jag mig omedelbart an utmaningen
Lägg 2-3 msk glass i varje glas. Fyll på ca 1/2 dl kaffe och 2 dl choklad. Lägg vispgrädden på toppen och låt drycken stå en liten stund så att glassen börjar smälta och rinna ner i glaset
Blanda ägget med nescafé-puver. Hacka mandeln med stavmixer eller matberedare. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg, går smidigast med matberedare