Att koka köttkorv är lätt. 500 gr köttkorv. 500 gr köttkorv. Man vill ju inte att den skall spricka eller gå sönder, så jag bäddar ner den i en filt under tillagningen
Korven är en rå köttkorv från Italien, Franchi Salumi, inhandlad på Kvantum. Kokt Köttkorv med Gyllengul Puré 2 små Köttkorvar Några buketter gul Blomkål 1 Morot Några Lökringar 1 Lagerblad 5 Kryddpepparkorn Havssalt Valio’s Smör Koka upp saltat vatten med lagerblad, lök och kryddpeppar. 2 små Köttkorv
4 ca 500 g kålrot 2 morötter ca 500 g potatis 5 dl vatten 3 msk konc kalvfond 5 kryddpepparkorn 2 kokta köttkorvar (à 300 g) 2 msk smör eller margarin ev salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rulla runt till en köttkorv och bryn hastigt i en het panna. Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
1200 g rå fläsk- eller köttkorv. 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål