Igår gjorde jag en sån himla god gratäng på kålrabbi och morötter. Sen i torsdags tror jag att det var gjorde jag en lätt laxsallad med varmrökt lax, chevre ost, oliver och gurka
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. Nu gäller det att frossa i alla godsaker. Palsternacka, kålrot, vitkål, rödbetor, lök, blomkål, broccoli, purjolök åsså det kanske mindre vanliga på var familjs skärbräda…
Häll ner alla rotfrukter utom kålrabbi och strö över muscovadoråsocker och stjärnanis. Tillsätt kålrabbi och fräs rotfrukterna ytterligare ca 4-5 minuter till de är lite knackiga i mitten. 1 st kålrabbi
Fetaost dyker även upp i foliepaketen med kålrabbi, majrova och timjan. Kålrabbi är en sannerligen underskattad grönsak som är lika god rå som ugnsbakad eller grillad
Skala potatis, kålrabbi och morötter. 2 kålrabbi. Riv grovt. Blanda med salt och svartpeppar. Platta ut till pannkaksliknande form i stekpanna, stek i olja på låg värme på båda sidor