Stek vitkålen mjuk i generöst med smör. Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten. Stek den i smör utan att den tar färg, bara börjar bli sådär härligt blank och fin
Blanda ihop ingredienserna till färsen (köttfärs, keso, ägg, grädde och örtsalt )Skala och hacka löken, skär vitkålen i mindre bitar och stek i stekpanna med smör tills det mjuknat
Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. 25 g Arla® Svenskt Smör. 1 msk Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl kokt vitt ris 800 g vitkål 25 g Arla® Svenskt Smör 2 msk sirap ½ tsk salt 1 dl vatten 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 300 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ägg 1 dl Arla® mjölk
Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. 25 g Arla® Svenskt Smör. 1 msk Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl kokt vitt ris 800 g vitkål 25 g Arla® Svenskt Smör 2 msk sirap ½ tsk salt 1 dl vatten 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 300 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ägg 1 dl Arla® mjölk
Bryn sedan bladen i smör, ringla över sirap mot slutet. Så här gör du 60 minuter Stek löken långsamt, den ska inte bli hårdstekt utan bara mjukna, låt svalna
13 msk smör. 11 st gul lök 500 g spetskål eller vitkål 3 msk smör 500 g lammfärs 1 st lagerblad 1 msk timjan finhackad salt svartpeppar 1 msk ljus sirap 2 msk kalvfond 2 dl vispgrädde Till servering rårörda lingon potatis nykokt snabbsyrade grönsakerSkala löken och finhacka. 1Hetta upp hälften av smöret i en rejäl stekpanna och fräs färsen tills den är genomstekt. 1Tillsätt resten av smöret, lök och vitkål och fräs tills kålen och löken fått fin färg och mjuknat