Smula ner jästen i en stor bunke och tillsätt mjölken , sirapen, saltet och den rumsvarma surdegen. Ta ut bullarna när de har en fin gyllenbrun färg och pensla dem genast med varm mjölk med lite smält smör i
Smält matfettet, häll på mjölken och värm den fingervarmt. 7 ½ dl mjölk. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst
Värm vatten och mjölk till rumstemperatur och blanda med jästen tills den löst upp sig i vätskan. Vad sägs som en härlig frasig källarfranskan till lördagsfrukosten
Smält smöret, och häll i mjölken. 5 dl gammaldags mjölk. 5 dl gammaldags mjölk. Efter ännu ett om inte misslyckat, så åtminstone föga lyckat försök att baka med min återupplivade rågsurdeg, är jag snart redo att erkänna mig fullständigt besegrad
Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig. 5 dl mjölk
Först ut var Frukostfrallor med frön och på söndagen hade jag först tänkt baka källarfranska men då jag twittrat med Mat och tjat/Tjat om mat under lördagskvällen och fått tips om kikärtsmjöl i brödet så blev det en salig blandning och ett trevande brödbak
Rör ut jästen i mjölken och tillsätt sedan smör, salt och sirap. 5 dl kall mjölk. 5 dl kall mjölk. Visst är det gott med nybakade frukostbullar och kalljästa bullar är så perfekt
Rör ut jästen med det kalla vattnet och mjölken i en bunke. ½ dl mjölk. 1/4 paket jäst2 ½ dl kallt vatten½ dl mjölk1 ½ tsk salt2 msk rapsolja1 msk honung1 dl rågmjöl6–6 ½ dl vetemjöl special1
Idag blev det källarfranska till (sen) frukost(det är ju faktiskt nyårsdagen. 5 dl gammaldags mjölk. Smält smör och häll i mjölken,ljumma till 37 grader. 5 dl gammaldags mjölk