Källarfranska mjölk recept

Källarfranska

Källarfranska

Värm mjölken fingervarm. Här kommer ett gott tips på källarfranska, mjuka och fluffiga precis som en källarfranska ska smaka
Källarfranska

Källarfranska

En nybakad luftig och mjuk källarfranska på frukostbordet är aldrig fel. Pudra källarfranskan med vetemjöl på toppen

Kalljästa källarfranska

Smula ner jästen i en bunke, häll över den kalla mjölken och rör ut jästen väl. Därför fick det bli kalljästa källarfranska idag
Källarfranska

Källarfranska

Blanda jäst och mjölk tillsätt sedan vetemjöl. 4dl rumstempererad mjölk. 4dl rumstempererad mjölk. 20st. Första steget-fördegen
Katarinas källarfranska (32 st)

Katarinas källarfranska (32 st)

Smula ner jästen i en stor bunke och tillsätt mjölken , sirapen, saltet och den rumsvarma surdegen. Ta ut bullarna när de har en fin gyllenbrun färg och pensla dem genast med varm mjölk med lite smält smör i
Källarfranska

Källarfranska

Smält matfettet, häll på mjölken och värm den fingervarmt. 7 ½ dl mjölk. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst
Källarfranska och chiamarmelad

Källarfranska och chiamarmelad

Lös upp jästen i kall mjölk och tillsätt sedan olja och salt. I lördags testade jag ett recept på något som liknade källarfranska
Naturligt utan socker: Källarfranska

Naturligt utan socker: Källarfranska

Värm vatten och mjölk till rumstemperatur och blanda med jästen tills den löst upp sig i vätskan. Vad sägs som en härlig frasig källarfranskan till lördagsfrukosten
Jullovsfrukost med källarfranskor

Jullovsfrukost med källarfranskor

Smält smöret, och häll i mjölken. 5 dl gammaldags mjölk. 5 dl gammaldags mjölk. Efter ännu ett om inte misslyckat, så åtminstone föga lyckat försök att baka med min återupplivade rågsurdeg, är jag snart redo att erkänna mig fullständigt besegrad
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig. 5 dl mjölk
Vitlöksbröd

Vitlöksbröd

Helt vanligt recept på källarfranska men istället för att forma degen till runda bullar gör man avlånga stänger som man gräddar i ugnen
Kryddiga frallor med kikärtsmjöl

Kryddiga frallor med kikärtsmjöl

Först ut var Frukostfrallor med frön och på söndagen hade jag först tänkt baka källarfranska men då jag twittrat med Mat och tjat/Tjat om mat under lördagskvällen och fått tips om kikärtsmjöl i brödet så blev det en salig blandning och ett trevande brödbak
Äggrörefrukost

Äggrörefrukost

Till äggröran blev det en hembakt källarfranska med ost och jordnötssmör, och en Bärry jordgubb/smultron med tinade hallon och bananskivor
KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA

KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA

Rör ut jästen i mjölken och tillsätt sedan smör, salt och sirap. 5 dl kall mjölk. 5 dl kall mjölk. Visst är det gott med nybakade frukostbullar och kalljästa bullar är så perfekt
Källarfranska

Källarfranska

Rör ihop jäst med mjölken och häll i resten av ingredienserna. 200 g mjölk. 200 g mjölk.  Idag började jag dagen med att baka
Källarfranska

Källarfranska

Rör ut jästen med det kalla vattnet och mjölken i en bunke. ½ dl mjölk. 1/4 paket jäst2 ½ dl kallt vatten½ dl mjölk1 ½ tsk salt2 msk rapsolja1 msk honung1 dl rågmjöl6–6 ½ dl vetemjöl special1
Källarfranska

Källarfranska

Idag blev det källarfranska till (sen) frukost(det är ju faktiskt nyårsdagen. 5 dl gammaldags mjölk. Smält smör och häll i mjölken,ljumma till 37 grader. 5 dl gammaldags mjölk