Varva bitarna med finhackad morot, purjo- och rödlök. 1 stor burk 400 g saltsillfiléerTill lagen3 ,5 dl vatten1 1/2 dl socker1 dl ättikssprit (12 %) - kan ökas till 1 1/2 dl, om ni gillar lite mer ättiksbett8 kryddpepparkorn, krossade1 kanelstång, krossad1 liten bit torkad ingefära, krossad (går även med en lite större bit strimlad, färsk ingefära)5 krossade nejlikor10 hela nejlikorlite muskotblommafinstrimlad zest (yttre delen av skalen) från en klementin (eller från 1/3 apelsin)lite halvkrossad kardemumma3-4 finhackade ansjovisar + allt spadet från ansjovisburken1/2 dl vardera av mycket finhackad morot, purjolök och rödlök (lika mycket till går åt några dagar senare, inför serveringen
Julsillar (2). Postat av Helena tisdag 11/12 2018 kl. 10. 36 Kommentera. Picklade grönsaker. Jag älskar nästan alla sorters inläggningar och särskilt pickles
Årets julsill på vårt bord är smaksatt av äpple och ciderättika. Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Netas julsill. Här kommer så den utlovade rapporten från årets julbord hemma hos oss. Själva ser vi det här inlägget som inspiration inför nästa år och jag hoppas att även ni läsare får lite tips inför nästa år eller kanske förslag på lite nya sillar inför påsk
Skiva moroten och löken. Varva den hela sillen, lök, morot samt dill och slå lagen över. Lägg den i en vacker burk med lite av spadet, dill ,morot och lök