Gör såhär. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 20-35 min
Här kommer receptet på de knäckebröd jag valt till mitt julbord 2013, ett smakrikt spiskumminknäcke. Receptet kommer från förra årets julnummer av BAKA och ger 15-20 brödkakor lite beroende på vilken storlek du gör dem i
Mitt bland alla Spanienrecept kommer här ett hederligt svenskt recept på julgodis. Jag blev nämligen chockad i Spanien då jag fick höra av en dansk vän jag lärde känna där att hon aldrig smakat och inte ens hört talas om knäck
Många av er har säkert hårt bröd, eller knäckebröd som vi säger här i Skåne, på era julbord. Ni kanske även har tänkt att ni måste avstå från detta om ni äter LCHF/lågkolhydratskost
Blanda samman grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka utan lock tills temperaturen är 125 grader eller tills några droppar av smeten stelnar och blir hård i kallt vatten