Här kommer äntligen receptet på Sebastians formidabla julkalkon. Fylld med massor och gott och till den serverades brysselkålsallad med granatäpple, god sås, tranbär i clementinhalvor och hasselbackspotatis
För oss som inte äter gris är det härligt att det finns andra alternativ, som exempelvis kalkon. Runt påsk och jul brukar dessa ”kalkonskinkor” säljas i de flesta välsorterade matbutikerna
Jag har ju tidigare nämnt, ganska många gånger, hur mycket jag älskar vår klassiska julkalkon och eftersom jag till att börja med inte tänkte bli 100% vegetarisk tänkte jag hela tiden att jag skulle få njuta av kalkonen på julafton
Finstrimla kålen. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i kålen, rör om och låt få ett uppkok. Häll av vattnet i ett durkslag, spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av
Skala potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Koka poatisen i lättsaltat vatten i tio minuter. Det får gärna koka lite häftigt så att potatisen blir "ruggig"
Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackiga hasselbackspotatisar
Njut med en bit nygrillad julkalkon och lite senap. Önskar du dig ett riktigt gott & saftigt bröd till jul som är snabbt och enkelt att baka- då är detta receptet perfekt för dig