Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där. Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där
Ännu mera julgodis. Den här lakritskolan är verkligen supergod. Om man vill lyxa till den lite extra kan man doppa den smält mörk choklad, men jag tycker den är så god som den är så jag virar in den i bakplåtspapper i stället
Lakritskolan blev den klara favoriten, så den burken blev tom först. Lakritskola med havssalt 3 dl vispgrädde 3 dl socker 1 dl sirap 1 msk kakao 3/4 dl Turkisk peppar (karameller) 2 tsk smör 200 g mörk choklad (jag använde Marabou Passion & Chili istället) havssalt Gör så här
Då har jag julgodiset för er här. En lakritskola doppad i mörk choklad. CHOKLADDOPPAD LAKRITSKOLA60 st3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao0,5 påse turkisk peppar (0,75 dl)2 tsk smör200 g mörk chokladhavssaltGör så här. Receptet hämtat från boken Julgodis av Johanna Westman 60 st
Ja receptet har jag sett i många bak och matlagningstidningar i år, men ursprungsreceptet kommer från Johanna Westmans bok Julgodis för stora och små bagare
Satte mig och googlade runt och det verkar som att originalreceptet kommer från Johanna Westmans bok "Julgodis", så jag beslöt mig för att utgå från hennes recept med några smärre modifikationer
Får jag bara välja ett enda julgodis så väljer jag utan tvekan det här. Receptet på lakritskolan är en klassiker vid det här laget, det innehåller turkisk peppar och kolan smakar helt fantastiskt
Julveckan är här, och som sagt, snart dags för julgodis. Har inte bestämt ännu vilka sorter det blir, men en sort är i alla fall självklar, en som jag gjorde för första gången i fjol