Lägg sedan i resten av mjölken och vispa ytterligare så att smeten blir rinnig och klumpfri. Jag serverade detta med Bonne Mamans Jordgubbsmarmelad, riven vit choklad och rostade hasselnötter
Jag hade "dubbelfyllning" kan man säga, först ett tunt lager med jordgubbsmarmelad. Om det ser ut som att smörkrämen skulle skära sig lite och inte går ihop helt efter att du tillsatt äggulan mot slutet, bara fortsätt blanda
Jag hade på ost och raw jordgubbsmarmelad med chiafrön och det var riktigt gott. Vispa äggen pösigt. Lägg ner övriga ingredienser och låt smeten stå och svälla en stund
Jordgubbsmarmelad, recept här (klick). Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg. En härlig smoothieskål fylld till bredden (bokstavligen) med choklad – och hallonsmoothie
Eller varför inte med jordgubbsmarmelad (det måste jag göra nån dag) så här i jordgubbstiderna. Pensla dem sedan med ägg och strö på sesamfrön eller vallmofrön
ganska hårt vispad grädde och jordgubbsmarmelad. Skär smöret i mindre bitar och lägg ner det i bunken. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta till en kladdig deg